Prodavnica

-15%
Verbascon Grip
20/09/2022

Immunotrofina d

1.285,20 RSD

Immunotrofina d rastvor je dodatak ishrani koji sadrži vitamin D3, beta-glukan, arginin, jod i izvor je vitamina B grupe.

Kategorija:

Immunotrofina d predstavlja kombinaciju sastojaka koji poboljšavaju metabolizam limfnog tkiva, potenciraju imuni odgovor, jačaju lokalne mehanizme odbrane i smanjuju simptome povezane sa uvećanjem “trećeg” krajnika i čestim infekcijama gornjih disajnih puteva.

Weight 0,28 kg
Dimensions 6,2 × 6,7 × 13 cm

Sastav

Sastav: U 10ml
Glukan 80 mg
Arginin 550 mg
Jod 200 mcg
Vit B5 6 mg
Vit B6 0,7 mg
Vit B12 2,5 mcg
Vit D3 2,5 mcg (100 I.J)
  • Vitamin D3

Potreban za efikasno funkcionisanje imunskog sistema, doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora, esencijalan u razvoju kostiju i zuba i boljoj funkciji mišića, doprinosi i smanjenju učestalosti infekcija uha.

  • Beta-glukan

Prirodna supstanca izolovana iz pekarskog kvasca, koja pripada grupi supstanci koji su imuno-regulatori. Potencira i urođeni i stečeni imunitet i pojačava efekat terapije antibioticima. Ima sposobnost da inhibira replikaciju virusa u najranijem stadijumu infekcije zbog čega se preporučuje u početnim fazama lečenja infekcije kao i u prevenciji pojave respiratornih infekcija.

  • Jod

Hemijski element neophodan za stvaranje hormona štitaste žlezde. Ima ulogu u imunskom odgovoru, energetskom metabolizmu i formiranju limfnog prstena ždrela. Pomaže trofizam i metabolizam limfnog tkiva i sprečava njegovo dalje uvećanje. Jod je i antiseptik, deluje na uzročnike virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

  • Arginin

Jedna od 20 esencijalnih aminokiselina koja učestvuje u proizvodnji energije i neophodna je u dečijem uzrastu, jer ima važnu ulogu u rastu i razvoju i stimuliše sekreciju hormona štitne žlezde.

  • Učestvuje u izgradnji proteina
  • Stimuliše apetit deteta.
  • Niži nivo arginina se povezuje sa razvojem adenoidne hipertrofije.
  • Bez arginina nije moguće povećanje broja limfocita.
  • Arginin se metaboliše u NO: širi krvne sudove i pojačava dotok kiseonika, ključan za energiju pošto se transformiše u kreatin.

 

  • Vitamini B5, B6 i B12

Doprinose normalnom funkcionisanju imunskog sistema, normalnim psihološkim funkcijama, normalnom energetskom metabolizmu i smanjenju zamora i iscrpljenosti.

Način upotrebe

5 ml ili 10 ml jednom dnevno, najbolje između obroka.

Napomena

Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Proizvod nije namenjen deci ispod 3 godine, kao ni trudnicama i dojiljama. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Nakon upotrebe dobro zatvoriti bočicu. Proizvod ne koristiti nakon isteka roka upotrebe naznačenog na pakovanju. Prisustvo prirodnih supstanci može uticati na organoleptička svojstva proizvoda: moguće varijacije u boji i/ili ukusu ne utiču na kvalitet proizvoda.