Prodavnica

NorVita Vitamin D3 4000 IU
09/08/2021

Immunotrofina d

1.173,00 RSD

Immunotrofina d doprinosi normalnom funkcionisanju imunskog sistema i smanjenju zamora i iscrpljenosti.

Prijatnog ukusa vanile i karamele.

Kategorija:

Immunotrofina d rastvor je dodatak ishrani koji sadrži vitamin D3, beta-glukan izolovan iz kvasca, jod i arginin i izvor je vitamina B grupe. Predstavlja kombinaciju sastojaka koji jačaju lokalne mehanizme odbrane kod dece i preporučuje se u slučaju nedostatka ili povećanih potreba za unosom ovih sastojaka u organizam.

Weight 0.28 kg
Dimensions 6.2 × 6.7 × 13 cm

Sastav

  • Vitamin D3

Potreban za efikasno funkcionisanje imunskog sistema, doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora, esencijalan u razvoju kostiju i zuba i boljoj funkciji mišića, doprinosi i smanjenju učestalosti infekcija uha.

  • Beta-glukan

Prirodna supstanca izolovana iz pekarskog kvasca, koja pripada grupi supstanci koji su imuno-regulatori. Potencira i urođeni i stečeni imunitet i pojačava efekat terapije antibioticima. Ima sposobnost da inhibira replikaciju virusa u najranijem stadijumu infekcije zbog čega se preporučuje u početnim fazama lečenja infekcije kao i u prevenciji pojave respiratornih infekcija.

  • Jod

Hemijski element neophodan za stvaranje hormona štitaste žlezde. Ima ulogu u imunskom odgovoru, energetskom metabolizmu i formiranju limfnog prstena ždrela. Pomaže trofizam i metabolizam limfnog tkiva i sprečava njegovo dalje uvećanje. Jod je i antiseptik, deluje na uzročnike virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

  • Arginin

Jedna od 20 esencijalnih aminokiselina koja učestvuje u proizvodnji energije i neophodna je u dečijem uzrastu, jer ima važnu ulogu u rastu i razvoju i stimuliše sekreciju hormona štitne žlezde. • Učestvuje u izgradnji proteina.

  • Stimuliše apetit deteta.
  • Niži nivo arginina se povezuje sa razvojem adenoidne hipertrofije.
  • Bez arginina nije moguće povećanje broja limfocita.
  • Arginin se metaboliše u NO: širi krvne sudove i pojačava dotok kiseonika, ključan za energiju pošto se transformiše u kreatin.
  • Vitamini B5, B6 i B12

Doprinose normalnom funkcionisanju imunskog sistema, normalnim psihološkim funkcijama, normalnom energetskom metabolizmu i smanjenju zamora i iscrpljenosti.

Sastav: U 10ml
Glukan 80 mg
Arginin 550 mg
Jod 200 mcg
Vit B5 6 mg
Vit B6 0,7 mg
Vit B12 2,5 mcg
Vit D3 2,5 mcg (100 I.J)

Način upotrebe

Deca iznad 3 godine: Popiti jednom dnevno 5-10 ml oralnog rastvora, najbolje između obroka.

Bočica sa 200 ml oralnog rastvora za decu sa dozatorom / dovoljno za 20-40 dana korišćenja.

Napomena

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu! Čuvati van domašaja dece!

Nakon upotrebe dobro zatvoriti bočicu. Prisustvo prirodnih supstanci može uticati na organoleptička svojstva proizvoda, na moguće varijacije u boji i/ili ukusu, koje ne utiču na kvalitet proizvoda.

Upozorenja:

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti! Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda!

Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 3 godine. Potreban je oprez kod osoba sa dijabetesom zbog visokog sadržaja šećera.